svētdiena, 2015. gada 4. oktobris

Skudru pūznis jeb vārītā iebiezinātā piena kūka

SKUDRU PŪZNIS jeb vārītā IEBIEZINĀTĀ PIENA kūka




Sastāvdaļas 
  •  vajag 2 bundžas iebiezinātā vārītā piena ar cukuru
  •  6 paciņas Selgas vai selg-veidīgo cepumu,
  •  2 paciņas kvalitatīva sviesta
  •  citronskābi – pēc garšas. 
Ja vēlas mazāku kūku – ņem pusi no visām sastāvdaļām.

  1. Ņem palielu bļodu un sasmalcina tajā cepumus tā, lai tie būtu gan lielākos, gan mazākos gabaliņos. 
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, liek klāt iebiezināto, vārīto pienu un izkausē arī to, visu maisa, līdz iznāk viendabīga masa. Pieber nedaudz citronskābes – pēc garšas.
  3.  Iegūto silto masu lej virsū cepumiem, visu sajauc, līdz iegūst masu, no kuras viegli izveidot kūkas formu (jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas!).
  4.  Kūku veido jebkādā formā – tradicionāli kā skudru pūžņa kalniņu. 
  5. Liek vēsā vietā atdzist, tad ledusskapī uz vairākām stundām vai pat – visu nakti. Kad kūka atdzisusi – to var dekorēt ar šokolādes glazūru.
Šokolādes glazūru pagatavo šādi – ņem 100g šokolādes, 100ml saldā krējuma un 1 ēdamkaroti margarīna, saldo krējumu uzsilda, margarīnu un šokolādi izkausē tajā. Kad iegūta viendabīga masa, to lej uz kūkas un liek vēsumā – lai sacietē.

http://garsasbaudas.espati.lv/index/view/raksts/SKUDRU-PUZNIS-jeb-varita-IEBIEZINATA-PIENA-kuka/id/3016/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru