Sastāvdaļas
- vajag 2 bundžas iebiezinātā vārītā piena ar cukuru
- 6 paciņas Selgas vai selg-veidīgo cepumu,
- 2 paciņas kvalitatīva sviesta
- citronskābi – pēc garšas.
- Ņem palielu bļodu un sasmalcina tajā cepumus tā, lai tie būtu gan lielākos, gan mazākos gabaliņos.
- Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, liek klāt iebiezināto, vārīto pienu un izkausē arī to, visu maisa, līdz iznāk viendabīga masa. Pieber nedaudz citronskābes – pēc garšas.
- Iegūto silto masu lej virsū cepumiem, visu sajauc, līdz iegūst masu, no kuras viegli izveidot kūkas formu (jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas!).
- Kūku veido jebkādā formā – tradicionāli kā skudru pūžņa kalniņu.
- Liek vēsā vietā atdzist, tad ledusskapī uz vairākām stundām vai pat – visu nakti. Kad kūka atdzisusi – to var dekorēt ar šokolādes glazūru.
http://garsasbaudas.espati.lv/index/view/raksts/SKUDRU-PUZNIS-jeb-varita-IEBIEZINATA-PIENA-kuka/id/3016/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru