svētdiena, 2015. gada 4. oktobris

Prjaņiku kūka

 
 
Nepieciešams
  •  600-700 gr jebkādu prjaņiku 
  •  700-800 gr 25-30% skābā krējuma
  • 5 ēdk cukurs
  • Nedaudz skāba ievārījuma
  • 3-4 banānus 
 
  1. Skābo krējumu samaisa ar cukuru līdz tas izkusis.
  2.  Prjaņikus sagriež 3 šķēlēs. Katru šķēli mērcē krējuma maisījumā un kārto formā ar noņemamo malu. Ar prjaņiku gabaliņiem cenšas aizpildīt visus tukšumus.
Kārtas: prjaņiki, ievārījums, banāni, krējums, prjaņiki, banāni... kamēr ir ko likt! Kā pēdējo pārlej atlikušo krējuma maisījumu.

Kūku liek ledusskapī vismaz uz 12 h, bet labāk uz visu diennakti. 
Pirms pasniegšanas var pārliet ar šokolādes glazūru. Rotā ar augļiem.  

 

1 komentārs: