-
400 g smilšu mīklas cepumu (paši vienkāršākie, pēc iespējas „smilšainākus”)
-
400 g biezpiena
-
200 g sviesta
-
150 g cukura
-
1/2 glāzes žāvētu aprikožu
-
2 - 3 ēdamkarotes rozīņu
-
1 paciņa vaniļas cukura
-
1 bundža konservētu persiku
-
svaigas ogas
Pagatavošana
-
Ar verdošu ūdeni aplej aprikozes un rozīnes, un atstāj nostāvēties aptuveni 5 minūtes, tad nokāš ūdeni un nosusina tās.
-
Aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
-
Biezpienu sablenderē un cepumus sasmalcina (vidēja izmēra gabaliņos)
-
Izmantojot elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru līdz izveidojas krēmveidīga, gaisīga masa.
-
Porciju veidā pievieno biezpienu, rūpīgi maisot.
-
Tad pievieno rozīnes, aprikozes, sasmalcinātos cepumus un vaniļas
cukuru, labi samaisa un atstāj sasūkties istabas temperatūrā aptuveni 1
stundu.
-
Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj formā 1/2 no biezpiena masas, izkārto ar persiku šķēlītēm.
-
Klāj pāri atlikušo biezpiena masu un rotā kūku ar atlikušajiem persikiem un svaigām ogām.
-
Kūku turēt ledusskapī vismaz 4 stundas.
http://www.tortesunkukas.lv/necepta-biezpiena-auglu-kuka/ | | | | | | | | | | | | |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru