-
100 g sviesta
-
40 g cukura
-
2 olu baltumi
-
2 olu dzeltenumi
-
200 g miltu
-
200 ml trekna saldā krējuma
-
200 g baltās šokolādes
-
1 ēdamkarote citronu sulas
-
400 g zemeņu
-
1 paciņa želejas
Pagatavošana:
-
Miltus, sviestu, cukuru un olu baltumus samīca viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pildijumam nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
-
Masu nedaudz atdzesē un sajauc ar olu dzeltenumiem un citronu sulu.
-
24 cm lielu formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklāj tajā atdzesētu
un izrullētu mīklu un tā, lai malas būtu 2 - 3 cm uz augšu.
-
Pār mīklu pārklāj šokolādes masu un liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes. Pildījumam jāpaliek mīkstam!
-
Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
-
Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina un tad izkausē.
-
Zemenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
-
Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī
http://www.tortesunkukas.lv/baltas-sokolades-zemenu-pirags-ar-smilsu-miklu/?utm_source=draugiem.lv&utm_medium=say&utm_campaign=post_1419912711 |  |
| |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru